Menu Sluiten

LE-Behavior

De gedragsstijl van jezelf en van je team

De gedragsstijl scan ‘LE-Behavior’ is een methode om snel inzicht te krijgen van je gedrag in relatie tot je omgeving én in relatie tot je teamleden. De gedragsstijlscan gaat uit van de verandering in gedrag. Van de Basisgedragstijl (onbewuste gedrag) naar de Responsgedrag (hoe reageer je op de omgeving). In de gedragsstijlscan wordt de relatieve verschuiving in gedrag gemeten.

Een variant op de persoonlijke gedragsstijlscan is de unieke team-scan, waardoor je inzicht verkrijgt in wat er gebeurt in het team, als personen worden toegevoegd of verwijderd.

De gedragsstijlscan is gebaseerd op de theorie van Jung en Meyers, met daarin een heldere typologie van de manier waarop iemand zich gedraagt. Een gedragsstijl is niet goed of fout. Afhankelijk van de situatie heeft elke stijl zijn voor- en nadelen. Iedereen heeft meerdere zogenaamde ‘gedragskleuren’, die allemaal weer combinaties van zijn van bepaalde ‘psychologische typen’.

De kleuren zijn: dominant rood, invloedrijk geel gedisciplineerd blauw en harmonisch groen.

Probeer het zelf LE-Behavior vind je op de gedragsstijlscan website: https://le-behavior.com.

Welke kleur ben jij?

LE Behaviour de gedragsstijlscan

Voor wie is LE-Behavior?

Individuen en groepen in het onderwijs, organisaties en bedrijven

Voor onderwijs

Tegenwoordig speelt het onderwijs zich dikwijls af in groepsprocessen, bijvoorbeeld met (problem based learning, PBL). Als studenten moeten samenwerken is inzicht in zowel de eigen gedragsstijl als die van je collega’s erg handig. Niet voor niets is de gedragsstijltoets ontwikkeld bij de internationale leerbedrijven, waar studenten echte opdrachten uit het bedrijfsleven succesvol moesten uitvoeren. En dan moet je wel een goed team hebben.

Voor organisaties en bedrijven:

Organisaties bestaan uit mensen met verschillende gedragsstijlen. Dat heeft invloed op de wijze van samenwerken. Daarbij is het handig als je beseft dat het altijd heel wat gemakkelijker is om je eigen gedrag wat aan te passen dan dat van een ander proberen te veranderen.

Wat heb je aan LE-Behavior?

Bewust worden van je eigen of je team’s dynamiek

LE Behaviour de gedragsstijlscan

Welke versies van LE-Behavior zijn er?

Persoonlijk of met elkaar

Voor LE-Behavior bieden wij 2 versies, namelijk de individuele scan en de teamscan.

Individuele scan

Waardevol is het om te weten wat de kenmerkende gedragsstijl van uw vrienden, familie, collega’s of teamleden is. Ook kan het bepaald nuttig zijn als u inzicht heeft in hoe uw gedrag door anderen wordt gezien! En hoe anderen op u gedrag reageren. Dat is handig, want zo kunt u uw scherpe kantjes van het eigen gedrag afhalen. Het veranderen van iemand anders gedrag is immers vele malen moeilijker, mocht ’t überhaupt al mogelijk zijn.

Teamscan

Uit ervaring blijkt dat gedragsstijlen heel bepalend zijn in bedrijfs- en teamprocessen. Wanneer een team bestaat uit bijvoorbeeld uitsluitend personen van één kleur geeft dat conflicten, binnen een team geldt dat dikwijls ook voor tegenovergestelde kleuren.
In het algemeen streeft men naar een goede balans in het team qua persoonlijkheden, met daarbij wel het besef van de onderling verschillende gedragsstijlen. Voor het vinden van deze balans is de team-gedragsstijlscan ontwikkeld. Als een heel handig hulpmiddel. Onze ervaringen in dit verband met groepen is opmerkelijk.

Contact

 

Neem vrijblijvend contact met ons op

[contact-form to="contact@le-network.nl" subject="Contact Website LE-Network.nl"][contact-field label="Naam" type="name" required="1"][contact-field label="E-mailadres" type="email" required="1"][contact-field label="Bericht" type="textarea"][/contact-form]

Bel ons

Kantoor: 0591-659024

Mobiel: (Henk) +31 (0)6-50514062 | (Jan) +31 (0)6-13885311

Mail ons

mailto: info@le-network.nl

Kom langs

LE-Network

Dordsestraat 33,
7811 LA
Emmen
The Netherlands

This post is also available in: English